Microsofts Windows 8 Media Center-feil

Nylig kunngjorde Microsoft at Windows MediaCenter (WMC) vil ikke bli inkludert i Windows 8. Du må kjøpe den som en egen pakke - selv med Pro-versjonen. Den er for øyeblikket tilgjengelig i forbrukerforhåndsversjonen, men når den endelige versjonen kommer ut, hvis du vil ha den, må du kjøpe den som en egen pakke.

Dette diagrammet fra Building Windows 8-bloggen viser hva som skal til for å få Windows Media Center på Windows 8-systemet.

Aquire WMC Diagram

Så hvis du får "vanilje" -versjonen av Windows 8, må du kjøpe og installere både Windows 8 Pro Pack og Windows 8 Media Center Pack.
Nei, dette kommer heller ikke til å bli gratisoppgraderinger. I skrivende stund har Microsoft ikke avslørt hva hver vil koste.

Jeg kan tenke meg at mange brukere der ute ikke gjør dettil og med innse at Windows Media Center er inkludert i deres kopi av Windows 7 eller til og med bruke det hvis de gjør det. Men for oss som er snøremaskiner - vi er entusiaster av det. Vi bruker den som vår hjemmekino-PC (HTPC) og kobler Xbox 360-ene til den (som gir et annet spørsmål btw). Hvis du ikke har råd, eller bryr deg om å kjøpe WMC-pakken, hvordan vil Xbox 360 koble seg til å streame medier til en Windows 8-maskin uten Media Extender? Jeg kan tenke meg at noe vil bli utviklet, men spørsmålet gjenstår.

Men det slutter ikke der. Selv om Windows Media Player fremdeles vil være inkludert i operativsystemet, inkluderer den ikke DVD-avspillingsfunksjonalitet. Microsoft sier at dette skyldes nye medieformfaktorer, kodeklisensiering og andre årsaker. Ok. De har et poeng der. Jeg bruker sjelden en DVD lenger, men det er praktisk når jeg trenger det. Selvfølgelig bruker jeg VideoLan VLC likevel, så jeg antar at dette ikke er min viktigste klage.

Så du trenger ikke å lese blogginnlegget om dette fra Steven Sinofsky, her er et par av de viktigste sitatene.

Med tanke på det endrede landskapet, kostnadene ved dekoderlisensiering og viktigheten av en rett frem utgaveplan, har vi bestemt oss for å lage Windows Media Center tilgjengelig for Windows 8-kunder via Legg til funksjoner i Windows 8 kontrollpanel (tidligere kjent som Windows Anytime Upgrade). Dette sikrer at kunder som er interessert i Media Center, har en praktisk måte å få det til. Windows Media Spiller vil fortsatt være tilgjengelig i alle utgavene,men uten støtte for DVD-avspilling. For avspilling av optiske plater på nye Windows 8-enheter, vil vi stole på de mange kvalitetsløsningene på markedet, som gir gode opplevelser for både DVD og Blu-ray.

I ferd med å bygge en robust plattform,vi har også evaluert hvilke erfaringer vi vil gi i media. Medielandskapet har endret seg ganske betydelig siden utgivelsen av Windows 7. Telemetri-data og brukerundersøkelser viser oss at det store flertallet av videoforbruket på PC-en og andre mobile enheter kommer fra online kilder som YouTube, Hulu, Netflix eller noen av de andre myriade av tilgjengelige videotjenester på Internett og nedlastning. Faktisk vil forbruket av filmer online i USA overgå fysisk video i 2012, ifølge denne nyere IHS Screen Digest-forskningen.

Deretter, 4. mai, satte Microsoft sammen en serieav vanlige spørsmål som er vage om det kommer en Media Center-utgave av Windows 8 Pro eller ikke. Dette er den eneste i vanlige spørsmål som adresserer den, og den er forvirrende.

Legger du til en annen Windows 8-utgave kalt "Windows 8 Pro med Media Center"?
Windows 8 Pro-utgaven som inkluderer MediaCenter blir navngitt og merket Windows 8 Pro. Den eneste forskjellen er at det vil inkludere Media Center, og du vil også finne en annen streng i systemegenskapene der den vil si "Windows 8 Pro med Media Center". Dette er ikke en ny utgave av Windows 8.

Hva betyr det egentlig? Så det kommer en Media Center-utgave, men du vil aldri vite det med mindre du ser på systemegenskaper? Hu h?

Mange spørsmål gjenstår å svare pådette etter min mening. Og Microsoft gjør en enorm fiasko ved å gi ekstra kostnader til HTPC-entusiaster ved å ta ut det som kunne vært en utrolig del av Windows. Hvis de brydde seg nok til å fortsette å utvikle og forbedre det.

Det er bra at vi har andre valg - VLC og Plex Media Center kommer til tankene.

0

Lignende artikler

Legg igjen en kommentar