Fem fantastiske skjulte Android-funksjoner du ikke bruker

Android_Users_multiple_bots_featured

Det er mange nye funksjoner lagt til hver nye versjon av Android. Her er en titt på noen kule du kanskje ikke vet om.

Når det gjelder moderne versjoner av Android, derer mye som skjer. Og hver nye versjon av Android gir en mengde nye funksjoner og evner. Så mange er faktisk vanskelig å følge med på dem alle. Her er en titt på noen flotte nyere funksjoner i mobil OS som du kanskje ikke vet om eller bruker.

Bilde-i-bilde-modus

Android Nougat la muligheten til delt skjerm forapps, men med Android 8.0 Oreo kan du begynne å bruke Picture-in-Picture (PiP) modus på telefoner og nettbrett. Med PiP kan du jobbe med en oppgave på hovedskjermen, og deretter ha noe annet i gang, som en video, i en mindre flytende skjerm til siden. Denne opplevelsen fungerer bra for video, og selv om den ikke støttes av alle apper, fungerer den med YouTube og VLC. For mer, les hele artikkelen vår om hvordan du bruker PiP med Android Oreo.

Bruk din egen passordbehandling for automatisk utfylling

Bruker en passordbehandling som 1Password ellerLastPass for å opprette og huske de sterke passordene dine for alle appene og tjenestene du bruker daglig, er en viktig sikkerhetspraksis. Og hvis du rocker Android Oreo, kan du bruke passordbehandleren du velger, med Autofill-funksjonen. Autofyll gjør det enklere å komme inn på apper mens du jobber på telefonen hele dagen. For øyeblikket støttes LastPass, 1Password, Keeper og Dashlane. Les hele artikkelen om hvordan du bruker din egen passordbehandler for autofyll på Android Oreo for å få mer informasjon.

Autofyll med LastPass

Festing av skjermen

En oversett sikkerhetsfunksjon som har vært medAndroid siden 5.0 Lollipop heter Screen Pinning. Den lar deg låse telefonen din til en spesifikk app før du overlater den til vennen din eller kollegaen. Hvis vennen din for eksempel trenger å bruke Chrome for å slå opp noe, kan du bare låse den til Chrome. De har ikke tilgang til noe annet på telefonen din. Den eneste måten å komme seg ut av den festede appen eller prosessen er å bruke PIN- eller fingeravtrykkautentiseringen. For trinn-for-trinn-detaljer, les artikkelen vår om hvordan du bruker sikkerhetsalternativet Screen Pinning.

Chrome Dual-fanevisning

Når du stirrer med Nougat, kan du bruke delt skjermmodus og ett område der det kommer godt med, er å vise to Chrome-faner sammen på samme skjerm. For å bruke det, åpne Chrome og trykk lenge på knappen Oversikt for å dele skjermen i to. Trykk deretter på overflow-menyikonet i øverste høyre hjørne av Chrome-vinduet og trykk på "Send til annet vindu" fra menyen. Som sender den nåværende fanen til de andre vinduene, slik at du kan se forskjellige faner på hver halvdel av skjermen.

Tilpass delingsmeny

Deling av nettsteder, bilder og andre elementer fratelefonen din er en annen nødvendighet. Og Android's Share-meny på systemnivå lar deg enkelt dele elementer til apper og kontakter som er programmert på telefonen. Hvis det er ett eller to destinasjoner du bruker hyppigst i løpet av dagen, kan du feste disse til toppen av listen. Dette er nyttig hvis du for eksempel bruker Slack mye. I stedet for å rulle helt ned til bunnen av Del-menyen, kan du enkelt få tilgang til den fra toppen. Pinning fungerer med Android Nougat og over. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese vår artikkel om hvordan du tilpasser Android-menyen for deling.

Hva er noen av favorittene dine skjulte eller oversett Android-funksjoner? Legg igjen en kommentar nedenfor og la oss få vite hva de er. Og for mer teknologirelaterte diskusjoner, hopp i gP-forumene våre.

0

Lignende artikler

Legg igjen en kommentar