Ako obnoviť vlastníka súboru, priečinka alebo kľúča databázy Registry na TrustedInstaller v systéme Windows

Ak ste prevzali vlastníctvo chráneného súboru, priečinka alebo kľúča registra, mali by ste ho po vykonaní zmien zmeniť späť na predvoleného vlastníka TrustedInstaller.

TrustedInstaller je vstavaný používateľský účet v systémevšetky verzie systému Windows, ktoré vlastnia rôzne systémové súbory vrátane niektorých súborov v priečinkoch Windows a Program Files. TrustedInstaller je tiež vlastníkom priečinka Windows.old, ktorý sa vytvorí pri aktualizácii na novšiu verziu systému Windows a umožňuje vrátiť sa k predchádzajúcej verzii.

Používateľské konto TrustedInstaller používaSlužba Windows Modules Installer, takže TrustedInstaller má výhradné povolenie na inštaláciu, úpravu a odstránenie aktualizácií systému Windows a ďalších voliteľných súčastí systému Windows.

Keď zmeníte vlastníctvo chráneného kľúča registra alebo prevezmete vlastníctvo súboru alebo priečinka, mali by ste po vykonaní zmien vlastníka zmeniť späť na TrustedInstaller.

Prístup k rozšíreným nastaveniam zabezpečenia pre súbor alebo priečinok

Ak obnovujete program TrustedInstaller ako vlastník súboru alebo priečinka, kliknite pravým tlačidlom myši na súbor alebo priečinok a vyberte položku Vlastnosti.

Vyberte Vlastnosti pre priečinok v systéme Windows

Prístup k rozšíreným nastaveniam zabezpečenia kľúča databázy Registry

Ak obnovujete program TrustedInstaller ako vlastník kľúča databázy Registry, najprv otvorte Editor databázy Registry.

Poznámka: Editor databázy Registry je výkonný nástroj, ktorý dokážeurobiť váš systém nestabilným alebo dokonca nefunkčným, ak bude zneužitý. Ide o pomerne jednoduchú zmenu a ak budete postupovať podľa našich pokynov, nemali by ste mať žiadne problémy. Pred vykonaním zmien však nezabudnite zálohovať register, vytvoriť bod obnovenia alebo zálohovať počítač.

lis Kláves Windows + R otvoriť beh dialógové okno. potom typ: regedit a stlačte kláves Enter alebo kliknite na tlačidlo OK.

Ak je Kontrola použivateľského konta zobrazí sa dialógové okno, kliknite na Áno. pokračovať. V závislosti od nastavení kontroly používateľských účtov sa toto dialógové okno nemusí zobraziť.

Otvorte Editor databázy Registry pomocou dialógového okna Spustiť v systéme Windows

Prejdite na kľúč databázy Registry, pre ktorý chcete obnoviť vlastníctvo, späť na server TrustedInstaller for. Cestu ku kľúču môžete zadať do poľa priamo pod panelom s ponukami a stlačiť vstúpiť rýchlo sa dostať ku kľúču.

Pravým tlačidlom myši kliknite na kláves a vyberte položku oprávnenie.

Pravým tlačidlom myši kliknite na kľúč databázy Registry a vyberte položku Povolenia v editore databázy Registry systému Windows

Obnovte TrustedInstaller ako vlastník súboru, priečinka alebo kľúča databázy Registry

Ak meníte vlastníka súboru alebo priečinka, vlastnosti Zobrazí sa dialógové okno. Ak meníte vlastníka kľúča databázy Registry, oprávnenie Zobrazí sa dialógové okno. Ale sú si podobné.

Na internete zabezpečenia kliknite na kartu Pokročilé.

Kliknite na tlačidlo Spresniť v dialógovom okne Vlastnosti v editore databázy Registry systému Windows

Na internete Rozšírené nastavenia zabezpečenia V dialógovom okne kliknite na ikonu zmena odkaz na právo vlastník.

Kliknite na Zmeniť pre vlastníka v dialógovom okne Rozšírené nastavenia zabezpečenia v editore databázy Registry systému Windows

V Zadajte názov objektu, ktorý chcete vybrať box na Vyberte položku Používateľ alebo Skupina dialógové okno, typ: NT SERVICETrustedInstaller a potom kliknite na tlačidlo OK Skontrolujte mená.

Zadajte meno používateľa a kliknite na tlačidlo Skontrolovať mená pre kľúč databázy Registry systému Windows

NT SERVICETrustedInstaller zmeny úradníka TrustedInstaller užívateľské meno.

kliknite OK akceptovať zmenu a zatvoriť Vyberte položku Používateľ alebo Skupina dialógové okno.

Zatvorte dialógové okno Vybrať používateľa alebo skupinu v editore databázy Registry systému Windows

Na vlastník Windows XP zmeny v TrustedInstaller na internete Rozšírené nastavenia zabezpečenia dialógové okno.

Zatvorte dialógové okno Rozšírené nastavenia zabezpečenia v editore registra systému Windows

Ak zmeníte vlastníka späť naTrustedInstaller pre priečinok, ktorý obsahuje podpriečinky alebo chránený kľúč databázy Registry, ktorý obsahuje podkľúče, môžete skontrolovať, či sa vlastník zmení na TrustedInstaller pre všetky podpriečinky alebo podkľúče.

Za týmto účelom začiarknite políčko „Nahradiť vlastníka na subkontejneroch a predmetoch“ na Rozšírené nastavenia zabezpečenia dialógové okno.

Potom kliknite na tlačidlo OK OK.

Začiarknite políčko Nahradiť vlastníka na subdodávateľoch a objektoch v dialógovom okne Rozšírené nastavenia zabezpečenia v editore databázy Registry systému Windows

kliknite OK na internete vlastnosti alebo oprávnenie dialógové okno.

Zatvorte dialógové okno Vlastnosti v systéme Windows

Pri úprave systémových súborov alebo chránených kľúčov registra buďte veľmi opatrní

Používateľský účet TrustedInstaller vlastní váš účetsystémové súbory a priečinky a chránené kľúče registra z nejakého dôvodu. Ak premenujete alebo upravíte niektorú z týchto položiek, systém Windows prestane fungovať a pravdepodobne ju budete musieť opraviť alebo dokonca preinštalovať.

Mali by ste prevziať iba vlastníctvo systémových súborova priečinky a chránené kľúče registra a premenovať ich, odstrániť alebo presunúť, ak viete, čo robíte. Po vykonaní zmien nezabudnite tiež zmeniť vlastníka späť na TrustedInstaller.

+2

Podobné články

Zanechať komentár